Konton på Mammon

2009-07-06

Mammon har för mig och många av mina vänner varit en stor succé. Det har gett oss en helt ny överblick över vår ekonomi på ett sätt som förut i princip krävde att man använde ett bokföringsprogram för sin egen privatekonomi.

Trots detta har det funnits en stor brist i Mammon, nämligen att man inte kunde separera vanliga utgifter som att man köper godis på 7-eleven, hyra, etc, dvs saker som man gör varje månad och som är en del av det vanliga flödet av pengar, och större utgifter som att köpa en soffa eller flygbiljetter för semestern.

Därför introducerar jag nu konton på Mammon. Om man inte skapar något konto funkar allt precis som vanligt, så det blir ingen mer komplexitet om man inte vill ha det. Om man har ett eller flera konton definierade kan man välja om man vill att en kategori ska automatiskt lägga in transaktioner i ett konto, och så kan man manuellt sätta transaktioner till det konto man vill.

För mitt eget bruk har jag skapat ett konto som heter ”undantag” som helt enkelt inkluderar saker som köpet av min nya soffa, traktamenten, semesterersättning, resor, restskatt, lån mellan vänner, etc.

Jag har också ändrat så när man väljer kategori eller konto på en transaktion så uppdateras detta direkt via ett AJAX-anrop, så man behöver inte längre trycka på en spara-knapp.

– Möller

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: